Atos-Syntel

Ricerche correlate: Recensioni su Atos-Syntel | Offerte di lavoro di Atos-Syntel | Stipendi di Atos-Syntel | Benefit di Atos-Syntel
      Colloqui di Atos-SyntelColloqui per Software Developer presso Atos-SyntelColloquio di Atos-Syntel

13 giu 2025

Ho sostenuto un colloquio presso Atos-Syntel

1. Online Assessment (Aptitude + Technical) Mode: Usually through third-party platforms like AMCAT, CoCubes, or SHL. Sections: Aptitude: Quantitative aptitude, logical reasoning, verbal ability. Technical MCQs: Programming (Java, C, C++, DBMS, OOPS) Basic coding logic (arrays, strings, loops) SQL queries and DBMS concepts. Coding Questions: 1 or 2 problems (basic to medium) Eg: Array manipulations, string processing, pattern printing. 2. Technical Interview Mode: Virtual or In-person. Panel: 1-2 interviewers (usually technical managers or senior devs). Key Areas: Your resume projects (deep dive — they may ask you to explain logic/architecture) OOPS Concepts (inheritance, polymorphism, abstraction, encapsulation) DSA: Arrays, Linked Lists, Stacks, Sorting Algorithms. SQL queries: Joins, Group By, Subqueries. Core Java (very important): Collections Exception Handling Multithreading (basic) Interfaces vs Abstract classes If applicable: Spring Boot, REST API basics, Angular/MERN stack basics. Some scenario-based problem solving or mini coding exercises. 3. HR Interview Mode: Virtual or Telephonic. Focus Areas: Introduction, background Why Atos Syntel? Why this role? Future goals, relocation flexibility Behavioral questions (teamwork, conflict resolution) Very light salary expectations (if applicable) Availability for joining. 4. Final Discussion (Sometimes Optional) Sometimes they have a quick Managerial Round after HR depending on the project. May test your communication, attitude, learning approach.

Core Java, SQL queries, SDLC, Agile methodology, version control (Git basics).

Altre recensioni di colloqui per Software Developer presso Atos-Syntel

12 mar 2025

Ho sostenuto un colloquio presso Atos-Syntel

Phone interview followed by technical interview and final client interview. First round was 30 min phone call followed by another 45-60 min Skype interview. Final round is with the client

Mostly related to tech stack you are interviewing for

15 ago 2024
      United States Coast Guard - Air Station Sacramento

Ho sostenuto un colloquio presso Atos-Syntel (United States Coast Guard - Air Station Sacramento)

The interview process typically includes submitting an application, undergoing initial screening, participating in multiple interview rounds (phone, video, in-person), potentially completing assessments or tests, and receiving a final hiring decision from the employer.

Developer roles and its life cycle, team handling.

IBM
      Dell Technologies