Aanvankelijk was het gesprek met een recruiter die mijn gegevens aan booking doorgaf en ze accepteerden de data. Meestal belt HR eerst om je te controleren, maar deze keer gingen ze de directe route en plande een telefonisch interview met de ontwikkelaars.
Tijdens het telefoongesprek spraken we via Skype, er waren twee ontwikkelaars en ik had toegang tot Titanium waar ik mijn oplossing voor hun probleem kon coderen. Ze gaven me monsters van web server toegang logbestand en de taak was om de oplossing te coderen om zo met een lijst van IP adressen te komen die het meest voorkwamen in het logbestand. Ze hadden ook vragen over sorteer algoritmes, Big O notaties en optimalisaties.
Ze waren tevreden met mijn telefoon interview dus vroegen ze me om naar hun kantoor in Amsterdam te komen, ongeveer 4 weken later (zij betaalden voor de vliegticket en boekte het hotel voor 3 dagen)
Hun sollicitatiegesprek bestaat uit 3 delen:
1) Praten met HR
2) Gesprek met ontwikkelaars deel I
3) Gesprek met ontwikkelaars deel II
Man van HR stelde me de normale vragen over motivaties, toekomstplannen en salaris.
Tijdens het eerste technische gesprek gaven ze me een grafiek met data (die geïnterpreteerd
kan worden als een eindige reeks van gehele nummers (1,3,19,12, 3, -2, -5, 2, 15, ...) en wilden dat ik met een code kwam om zo de grootste piek hierin te vinden. Je moet de oplossing coderen op een stuk papier.
Ze stelden me ook vragen over Internet Robots (spiders), met welke
maatregelen zou ik komen om te voorkomen dat spiders teveel verzoeken
zouden doen.
In het andere technische gesprek was de taak om de benodigde stappen uit te leggen om op de proppen te komen met een zogenaamde
"Tag cloud" van beoordelingen van gebruikers op booking.com’s Hotel Pagina, je moet komen met een DB schema, stappen uitleggen om het in te vullen, optimalisatie etc.
Alle interviewers waren erg aardig, probeerden te helpen en gaven constant hints.