Passa al contenutoPassa al piè di pagina
  • Lavori

Stipendi e benefit
      Lavori
      Colloqui
      Colloqui
      Ricerche correlate: Recensioni su KLM | Offerte di lavoro di KLM | Stipendi di KLM | Benefit di KLM
      Colloqui di KLMColloqui per ManagementBusiness & IT presso KLMColloquio di KLM

• Aiuto
      • Linee guida
      • Condizioni d'uso
      • Privacy e scelte pubblicitarie
      • Non vendere né condividere le mie informazioni
      • Strumento per l'accettazione dei cookie

Lavora con noi

• Lavori
      • Località

Aziende seguite

Ricerche di lavoro

Ricevi suggerimenti e aggiornamenti personalizzati avviando le tue ricerche.

Colloquio per ManagementBusiness & IT

18 ott 2019
      Candidato anonimo a colloquio
      Amsterdam
      Nessuna offerta
      Esperienza negativa
      Colloquio nella media

Candidatura

Ho presentato la mia candidatura online. La procedura ha richiesto 4 settimane. Ho sostenuto un colloquio presso KLM (Amsterdam) nel mese di ott 2019

Colloquio

Sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal verschillende ronde. De eerste ronde is de CV selectie. Als je hier door komt krijg je een uitnodiging om een online assesment te doen. Dit assesment bestaat uit inzicht vragen en een persoonlijkheidstest. Het assesment is best pittig vooral omdat je in een korte tijd veel vragen moet beantwoorden. Als je goed door het assesment komt krijg je een uitnodiging voor een gesprek met een recruiter en een trainee. Verder dan deze ronde ben ik niet gekomen. De review gaat voornamelijk over dit gesprek aangezien dit bijzonder vreemd verliep. In een kort telefonisch gesprek na aanleiding van het assesment uitgenodigd voor het gesprek met een recruiter en een trainee. Keurig per mail een bevestiging ontvangen. Het gesprek zou plaats vinden van 09:30-10:00 in een kantoor op schiphol oost. Het is nogal een reis om er te komen, dus zorg dat je ruim op tijd thuis weg gaat. Ik was gelukkig ruim op tijd en stapte om 09:20 de receptie binnen. Vervolgens tot bijna 09:45 zitten wachten totdat ik aan de beurt was. Nogal slordig, zeker omdat het nog zo vroeg op de dag was. Het gesprek begon met de mededeling dat er niet veel tijd was en dat je dus moesten opschieten. Gedurende het gehele gesprek had ik het idee dat de recruiter vooral bezig was met het zo snel mogelijk afronden van het gesprek en wellicht wat tijd wou goedmaken. De aanwezige trainee was veel relaxter en een fijnere gesprekspartner. Een van de vragen die de recruiter stelde was: 'Wat zijn je zwakke punten'. Hier op antwoorde ik dat ik niet goed ben in het onthouden van namen en hierop echt mijn best moet doen. Waarop de recruiter antwoorde: 'nogal een standaard antwoord, dat zeggen veel mensen'. Aan het einde van het gesprek was er nog de mogelijkheid om vragen te stellen. Maar, dit moest ook snel 'want we hebben niet veel tijd meer'. Ik stond om precies om 10:10 weer buiten. Nogal verbaasd over het gesprek dat ik zojuist had gehad. Later die middag krijg je een telefoontje van de recruiter met feedback en om te laten weten of je wel of niet door bent. Ik was helaas niet door. Uit het gesprek kwam naar voor dat ik vooral te weinig leiderschaps ervaring had en ze daarom niet wisten of dit iets voor mij zou zijn. Het vreemde was dat ik twee minuten na dit bewuste telefoontje van de zelfde recruiter nogmaals een telefoontje kreeg met dezelfde mededeling. Nogal verbaasd moest ik de recruiter halverwege het gesprek onderbreken en erop wijzen dat ze me letterlijk twee minuten geleden aan de telefoon had gehad en dat wij dit gesprek al hadden gevoerd. Nogal verbaasd heb ik toen opgehangen. Hierna kreeg ik een SMS met daarin excuus voor de veroorzaakte verwarring van de des. Overal een hele aparte ervaring.

Domande di colloquio [4]

Domanda 1

Wat zijn je sterke en zwakke punten en geef hier een voorbeeld van

Domanda 2

Heb je leiderschapservaring of mensen onder je gehad.

Domanda 3

Waarom heb je gekozen voor KLM / waarom heb je gesolliciteerd

Domanda 4

Heb je affiniteit met IT? Waar blijkt dit uit?