Passa al contenutoPassa al piè di pagina
  • Lavori

Stipendi e benefit
      Lavori
      Colloqui
      Colloqui
      Ricerche correlate: Recensioni su Optiver | Offerte di lavoro di Optiver | Stipendi di Optiver | Benefit di Optiver
      Colloqui di OptiverColloqui per Software-ontwikkelaar presso OptiverColloquio di Optiver

Glassdoor

• Aiuto
      • Linee guida
      • Condizioni d'uso
      • Privacy e scelte pubblicitarie
      • Non vendere né condividere le mie informazioni
      • Strumento per l'accettazione dei cookie

Lavora con noi

• Lavori
      • Località

Aziende seguite

Ricerche di lavoro

Ricevi suggerimenti e aggiornamenti personalizzati avviando le tue ricerche.

Colloquio per Software-ontwikkelaar

31 ago 2013
      Candidato anonimo a colloquio
      Amsterdam
      Nessuna offerta
      Esperienza positiva
      Colloquio facile

Candidatura

Ho presentato la mia candidatura online. La procedura ha richiesto più di una settimana. Ho sostenuto un colloquio presso Optiver (Amsterdam) nel mese di ago 2013

Colloquio

Ze reageren heel snel na de sollicitatie, een paar dagen. Dan moet je de toets op Shl doen die je probleemoplossend vermogen probeert in te schatten. De toets bestaat uit het soort problemen als wie leeft in welk huis, vormen roteren etc., niets bijzonders, je moet gewoon zorgvuldig zijn, alhoewel sommige problemen erg achterlijk waren. Je hoeft echter niet 100 % te halen, dus dat zou gemakkelijk moeten zijn. Na een dag of twee krijg je een simpele programmeeropdracht, die van mij ging over tree traversal, corrigeer de code, controleer het met testjes. Heb er niet veel moeite in gestoken, heb het in één avond gedaan, ze verwachten van je dat je er een week over doet. Na een paar dagen krijg je een telefoontje en je krijgt een kans om je oplossing met een teamleider te bespreken. Ook krijg je de kans om een aantal standaardvragen over je huidige ervaring. Daarna nodigen ze je uit voor een interview ter plaatse die ze voor de volgende dag inplannen. Ze voelden zich heel erg gehaast. Daar heb je een hele simpele geschreven technische toets, zoals bijvoorbeeld: keer de string om enzovoort. Terwijl je een vrij standaard gesprek hebt met een personeelszaken, controleren ze je antwoorden. Daarna komen ze om deze te bespreken. Ze kwamen bij mij een beetje close-minded over, ze waren niet echt up to date en ze hadden een voorkeur voor standaardantwoorden. Probeer geen indruk op ze te maken met mooie dingen en overschat niet de lastigheid van de vragen, het kan zijn dat ze simpelweg onoplettend waren toen ze de vragen voorbereidden, in plaats van dat ze je kennis van de duistere hoeken willen controleren. Daarna bieden ze je een paar heel simpele white-board programmeertaken aan, waar ik ellendig faalde. Ik schaam me zo dat ik je niet zal vertellen wat voor een soort probleem ik wist te verpesten, maar ik vertel je wel dat het heel simpel en best standaard is. Op dat moment stopten ze terecht het interview. Al met al waren ze best vriendelijk, het enige vervelende ding was de shl.com ervaring. En als je er binnen wilt komen, bereid het interview een beetje voor en doe geen stomme dingen. Dat zou genoeg moeten zijn.

Domande di colloquio [1]

Domanda 1

Geen, het is gemakkelijk, behalve als je het zelf moeilijk maakt.
      Rispondi alla domanda