Zoek verder: onbetrouwbare vacatureteksten en sollicitatiegesprekken - Recensione dipendente - Product Manager presso Applied Medical

1,0
21 nov 2021
Pronostico commerciale

Vantaggi

Ruime, schone gebouwen Goede kantine met goedkope lunch Veel internationale collega’s Als starter, op zoek naar je eerste fulltime baan, kan het interessant zijn om voor 1 a 2 jaar een eerste glimp van de medical device industrie op te vangen.

Svantaggi

De vacaturetekst en sollicitatiegesprekken schetsen een mooi plaatje: een groeiend bedrijf met innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel. Als prijsvechter in de markt groeit het bedrijf zeker snel, echter zijn er geen kansen om als werknemer te leren en groeien. Ook na het aangeven hiervan bij de directe manager en daarboven, dat je bijvoorbeeld wilt groeien in je functie, bepaalde onderwerpen leren of ontwikkelen wordt hier helaas herhaaldelijk niks mee gedaan. Zowel in de functie en daarbuiten was dit niet mogelijk: ook de cursussen en het programma hiervoor klinken heel mooi, maar bieden geen mogelijkheden. Zo is de inhoud van erg laag niveau, zijn er veel te weinig plekken en mogelijkheden om een training vergoed te krijgen wel geadverteerd maar niet waargemaakt. Dit is terug te zien in de lage kwaliteit van projecten, vele vertragingen en gebrek aan expertise bij teams. De verantwoordelijkheid, expertise en beslissingsbevoegdheid ligt voornamelijk bij het hoofdkantoor in de VS: de Europese tak wordt nauwelijks serieus genomen. De teams staan als het ware aan de zijlijn. Hierdoor zie ik geen kansen om een positieve toevoeging aan je carrière te geven voor hen die al enkele jaren ervaring hebben. Een praktisch voorbeeld: vertalingen zijn een groot onderdeel van het werk en moet je manager in elk mailtje in de CC (een bijzondere vorm van micro management). Om stappen te maken met een interessant project of betere functie bleek de relatie met (hoger) management belangrijk. Hierdoor ontwikkeld een nare politieke en angstige sfeer. Verschillende collega’s heb ik hierdoor in de knel zien komen, bijvoorbeeld qua eigenwaarde, zelfverzekerdheid, energiebalans en bore-out. Management heeft dit veelvuldig genegeerd. De mogelijkheden om in salaris te groeien zijn nihil: inflatiecorrectie is minimaal en er bestaat geen mogelijkheid om afspraken te maken over een toekomstige salarisverhoging: als je hierover begint wordt het eerst genegeerd en uiteindelijk verklein je zelfs je kansen hiermee. Daarnaast is een werkweek altijd meer dan 40 uur: dit wordt verwacht en wanneer overuren gemaakt worden kunnen deze niet opgenomen worden. Mocht je hiernaar vragen wordt je als niet flexibel bestempeld. Niet verbazingwekkend dat de turnover erg hoog is, een bekend probleem waar helaas al jaren niets mee gedaan wordt. Kortom: zoek verder voor een vervolgstap in je loopbaan!

4y
We appreciate you sharing your thoughts about working as a Product Manager at Applied Medical. As a company, we promote a culture of open communication and an environment of productivity and growth in individual roles. Therefore we would like to better understand your experience and areas of concern. Please reach out to Personnel Relations PersonnelRelations-EU@appliedmedical.com to further discuss your feedback. Thank you!

Esplora altre recensioni su Applied Medical

5,0
15 mag 2026
Pronostico commerciale

Vantaggi

Excellent company who retains employees if you put it the work.

Svantaggi

I do not have any cons.

1w
Thank you for sharing your positive feedback about Applied Medical. To discuss additional feedback, please reach out to Team Member Relations at teammemberfeedback@appliedmedical.com.
4,0
15 mag 2026
Pronostico commerciale

Vantaggi

Lots of opportunities for growth and exposure to all varieties of the medical device lifecycle. Vertical integration is truly special for this and you will become a better engineer at this company. Overall positive culture, I have a friendly relationship with my management and I've enjoyed working with virtually all my peers.

Svantaggi

Pay is lower than market average and you will need to put in more than what you'll get. There is also ambiguity on the metrics management assesses team member growth for promotions or pay increases. Work/life balance can get rough particularly in R&D depending on the project.

1w
Thank you for sharing your positive feedback about our opportunities for growth and company culture. To discuss additional feedback, please reach out to Team Member Relations at teammemberfeedback@appliedmedical.com.
Vedi recensioni per: Utile|Valutazione|Data|Tutto