Vantaggi
- We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus de struggle is herkenbaar voor iedereen. - Bij een hoog volume kan je een bonus verdienen, al is het onzeker of die effectief wordt uitbetaald. Bij bepaalde collega’s wordt daar moeilijk over gedaan en komen er voortdurend nieuwe regels bij. Is de tabel niet op tijd binnen, dan krijg je geen bonus, terwijl het management de omzet per medewerker wel strikt opvolgt.
Svantaggi
Flexibiliteit: nul. Er wordt gesproken over flexibele uren, maar in realiteit is dat pure schijn. Werk je van 9u tot 18u, dan “doe je niet genoeg je best”. Begin je om 8u, dan wordt er verwacht dat je minstens tot 18u blijft. Vertrek je vroeger, dan word je scheef bekeken door het management. Doorgroeibeloftes zijn loze woorden. Mensen werken zich kapot, maar krijgen nauwelijks kansen om zich verder te ontplooien. Doorgroeien kan eigenlijk alleen wanneer er genoeg mensen vertrekken. Pas dan worden er opportuniteiten gecreëerd, vooral om naar de buitenwereld toe de schijn op te houden dat groei mogelijk is.