Vantaggi
Dicht bij Schiphol. Je mag thuis werken. Lunch is beter dan broodjes van AH.
Svantaggi
Bij deze werkgever liep ik helaas tegen meerdere beperkingen aan die het werkplezier sterk beïnvloedden. Flexibel werken bleek vrijwel onmogelijk; zelfs het ruilen van een kantoordag of een vrije dag aanvragen ging vaak gepaard met een hoop gedoe en werd regelmatig afgewezen. Dit gaf een gevoel van weinig vertrouwen en te veel controle.
Daarnaast veranderde de sfeer merkbaar zodra er een manager binnenkwam. Er wordt vooral van boven naar beneden gecommuniceerd en je mening telt zelden echt mee. Het ontbreken van open en directe communicatie zorgde ervoor dat veel beslissingen eenzijdig werden genomen.
Ook de bedrijfscultuur laat weinig ruimte voor zelfstandigheid of ondernemerschap. Mensen die blijven hangen zijn vaak juist degenen die goed functioneren binnen controle en regels, maar minder degenen die proactief en ondernemend zijn. Dit maakt de werksfeer stroef en weinig inspirerend.
Tot slot wordt er zichtbaar bezuinigd op alles rondom personeel. Denk aan €40 per persoon per jaar voor een teamuitje, één jaarlijkse BBQ en een vrijdagmiddag met frituur snacks waarbij je letterlijk één item mag pakken. Zulke kleine details dragen bij aan het gevoel dat medewerkers meer als kostenpost dan als waardevolle mensen worden gezien.
Al met al: weinig flexibiliteit, weinig vertrouwen, en een cultuur die weinig uitnodigt tot groei of initiatief.
Je eerste contract is 7 maanden en dan hoop maar dat je ooit vaste contract nog krijgt. Doorgroeien is amper mogelijk.