Comfortable, but no opportunity for salary increase - Recensione dipendente - Software Engineer IV presso Oracle

11 apr 2014

Vantaggi

Good work/life balance, freedom to work in office or telecommute as it suits you, stability of a large company.

Svantaggi

Poor compensation. Pathetic vacation policy (13 days PTO for first three years, then 18 days PTO. 8 Holidays. I have yet to find a company whose *starting* vacation+holiday levels do not exceed Oracle's official max holidays. I say "official" because Oracle managers recognize how low this amount of vacation is and, in some cases, will make special arrangements for increased flexibility if your work merits it.) In regards to compensation, what is particularly frustrating is that there is often no opportunity for change to compensation, even if you are getting great feedback on your work and your business unit is doing great. Oracle as a whole has a philosophy that they don't need to give raises because people will stay anyway. Year after year, top level execs give local directors very small or even non-existent raise and bonus pools, so local managers cannot give their employees raises, even if they want to. They tend to use stock options, but not salary, as a means of roping top performers into staying with the company. This lack of salary mobility is very depressing, not only for its affect on your wallet, but because it makes it very difficult to remain motivated when you know that, no matter how good a job you do, you will not be financially rewarded for it. Senior management looks at employees as drones. They truly do not care one iota about employee happiness.

Esplora altre recensioni su Oracle

27 gen 2026

Vantaggi

Remote Work with Flexible schedule.

Svantaggi

Reduction in Force is always looming over you.

21 ott 2014

Vantaggi

Ogni gruppo / divisione può essere diverso nel modo in cui tratta i propri dipendenti, ma direi che nel complesso c'è un'ottima atmosfera di fiducia e correttezza. C'è una forte attenzione all'istruzione e rimborsano le lezioni al di fuori di quelle prese (credo fino a 5k / anno). I vantaggi sono buoni e direi abbastanza competitivi sul mercato. Buon abbinamento 401K (contribuiranno un massimo del 3% del tuo 6% o più). Bevande gratuite nella sala ristoro. Flessibilità di lavorare da casa, a volte. (Se vivi a più di 50 miglia di distanza da un ufficio puoi lavorare a tempo pieno da casa ... politica).

Svantaggi

Non cercano di rendere il posto di lavoro qualcosa di speciale (forse un tavolo da biliardo e un gioco arcade sono cliché o ingannevoli?). Nei 10 anni in cui ho lavorato lì, hanno dato 2 miseri aumenti del costo della vita di% 1 (questo è lo stesso con la maggior parte delle persone con cui ho parlato, alcuni non ottengono alcun aumento). Non riceverai mai un aumento sostanziale, a meno che non te ne vada e poi venga riassunto (non corrisponderanno alle offerte, meglio lasciare). I nuovi dipendenti che formi guadagneranno 10-20.000 in più di te diversi anni dopo l'assunzione (non solo a me, lo fanno a tutti i dipendenti di ruolo). Daranno a queste persone inesperte e meno esperte titoli più alti (di nuovo questo viene fatto a tutti, non solo a me). Impari abbastanza rapidamente che sei superfluo. L'azienda ha miliardi in contanti e non reinvestisce nei propri dipendenti, ma solo nell'acquisizione di nuove società e nell'assunzione di nuove persone che non sanno nulla che tu possa formare.